Pirát Bartoš vyhozen pro neschopnost. Kdy bude odvolán pro svou neschopnost Fiala?

Komentář
Názor autora
Upozorňujeme čtenáře, že následující text je publicistickým článkem, který obsahuje názor autora.
premier petr fiala
Premiér Petr Fiala
Foto: Úřad vlády ČR
Autor: Radek Polívka25. 9. 2024

Premiér Fiala se během úterního dne rádoby pochlapil a odvolat Pirátského ministra Bartoše z resortu místního rozvoje kvůli zpackané digitalizaci stavebního řízení, které ani po několika měsících není stále ve funkčním stavu.

reklama

Bartošovo odvolání je samozřejmě správný krok a je na místě, jen kdyby to ze strany Fialy nevyznívalo směšně. Ještě před pár dny, teď rozumějte před krajskými volbami, ve kterých dostali Piráti nařezáno jak snad nikdo v historii (pozn. Piráti ztratili 96 mandátu z celkového počtu 99 na 3), se premiér svého ministra Bartoše zastával a věřil mu, že to zvládne.

Nezvládl a nezvládne, to bylo jasné už před delší dobou. A to ještě vyšlo najevo, že Bartoš svým kolegům ve vládě lhal a nové stavební řízení se prodráží o výrazně vyšší částku.

Kdyby Fiala vyhodil Bartoše z vlády před 1 až 2 měsíci, tak bych neřekl vůbec nic a Fialu naopak pochválil. Teď premiér pouze hasí požár, který však sám nechal až příliš dlouho hořet. Navíc ve stylu laciné grotesky, kdy Bartošovi není schopný o vyhazov ani říct osobně. To je ta nová politická kultura, pane Fialo?

Nemusíme mít Bartoše rádi, ale když s sním sedíte 3 roky na vládě, tak vyhodit ho jako prašivý hadr? Inu Fiala moc empatie nepobral ani vůči občanům, ani svým ministrům, které už nepotřebuje. Kam se hrabou vyhazovy Andreje Babiše, které nyní působí jako rozchod, při kterém vám milenka nerozmlátí barák, nepoškrábe auto a nezažaluje za domácí násilí. Takové kopání přesně může nyní čekat od Pirátů Fiala. A už se tak i děje.

Jde tedy nejen o neschopnost ministra Bartoše a vicepremiéra pro digitalizace zvládnout digitalizaci stavebního řízení, což samo o sobě zní směšně, ale i o neschopnost premiéra, který Bartoše celou dobu kryl a teď není ani schopný důstojného odvolání bez zbytečného tyjátru.

Kdy tedy dostane vyhazov Petr Fiala pro svou vlastní neschopnost? Nejpozději za rok ho může odvolat lid ve v volbách. A už se to blíží.

reklama
Přidejte si instantní zprávy na domovskou stránku Seznam.cz
Diskuze ke článku
Zapnout upozornění
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
reklama
0
Napište svůj názor do diskuzex
()
x